Toekomst plannen

Slaat onze aanpak bij de eerste groepen aan, dan hebben wij ook al ideeën voor vervolgprojecten.

  • Van woonwijk naar gemeenschap. Als er deelnemers zijn die in hun eigen omgeving een gemeenschap willen vormen op basis van Groen, Gezond en Gelukkig, dan willen we dat graag begeleiden. Juist in je eigen omgeving is het makkelijker om de gemeenschapszin op een hoog niveau te krijgen.

  • Verdieping. Er zijn nog veel meer maatregelen te nemen, op beide gebieden. Dus we willen ook verdiepingstrajecten aanbieden. Dit kan zowel verdieping in lijn van Groen, Gezond en Gelukkig zijn, als primair gericht op de gezondheid of een lagere ecologische voetafdruk.

  • Het starten van een vaste locatie waarbij wij en samenwerkingspartners een vaste plek krijgen, zodat potentiële deelnemers uit de omgeving op een laagdrempelige wijze langs kunnen komen, zie het inspirerende voorbeeld in Utrecht Leidsche Rijn: In de kern gezond.

  • Een Groen, Gezond en Gelukkig app. Ideaal voor het bijhouden van je resultaten, extra motivatie en als er een platform aan gekoppeld is, contact met andere deelnemers.

  • Wetenschappelijke onderbouwing. Als ons concept na een paar geslaagde pilots staat, willen we ook werken aan een verdere wetenschappelijke onderbouwing van Groen, Gezond en Gelukkig. In Leiden zijn het LUMC en de studies geneeskunde en sociologie hiervoor hele interessante partners.

  • Een veranderende omgeving. Hoe meer successen behaald worden, des te groter de kans dat politiek, bedrijfsleven en stadspartners ook willen meedoen. Met hen erbij kan de omgeving worden veranderd, waardoor het makkelijker, goedkoper en/of leuker wordt om de juiste keuzes te maken.